Technologie produkcji cukierniczej. Wyroby cukiernicze. Tom II. Część 1

Magdalena Kaźmierczak

Technologie produkcji cukierniczej. Wyroby cukiernicze. Tom II. Część 1

56,40

 

Podręcznik do nauki zawodów technik technologii żywności na poziomie technikum i cukiernik na poziomie szkoły zawodowej w zakresie kwalifikacji T4 (Produkcja wyrobów cukierniczych). Przedstawia zasady bezpiecznego funkcjonowania zakładu cukierniczego, a także wyczerpująco omawia typowe wyroby ciastkarskie. Każdy rodzaj produktu uczeń ma szansę wykonać samodzielnie, korzystając z gotowego przepisu i procedur, które często uwzględniają różnice w wyposażeniu szkolnych pracowni.
Kontrolę umiejętności praktycznych wspomagają tabele z zestawieniem wad, które powstały w wyrobach na skutek błędów najczęściej popełnianych w procesie produkcji. Pytania na zakończenie rozdziałów sprawdzają nie tylko wiedzę, ale także zachęcają do doskonalenia umiejętności.

WSiP
Oprawa miękka

Wydanie: drugie

ISBN: 978-83-021-4718-0

EAN: 9788302147180

Liczba stron: 248

Format: 244x175 mm

Cena detaliczna: 61,73 zł

Komentarze nie są potwierdzone zakupem