Śniadania świata

Beata Pawlikowska

Śniadania świata

7.4

(58 ocen) wspólnie z

59,90

 

W Indiach na śniadanie jem placek z gorącą ciecierzycą w sosie curry,
w Kolumbii - świeżo upieczony pieróg ze szpinakiem,
w Bhutanie – czerwony himalajski ryż i słoną herbatę z masłem jaka,
w Meksyku i Gwatemali – tortillę z nadzieniem z czarnej fasoli,
w Kenii – pikantny gulasz z warzyw z soczewicą,
w dżungli amazońskiej – kaszę z manioku i gotowane owoce palmowe, na Seszelach – owoce drzewa chlebowego (smakują jak kasztany),
na Zanzibarze – frytki z warzywnych bananów,
w Indonezji – ryż z kiełkami polany sosem z orzeszków ziemnych,
w domu – mam własny przepis na domowe muesli!
Tradycyjne śniadania w ponad pięćdziesięciu krajach świata! Od Argentyny i Australii przez Anglię, Brazylię, Egipt, Indie, Japonię, Kolumbię, Mauritius, Mongolię i Meksyk aż po Paragwaj, Peru, Sri Lankę, Tanzanię, Turcję, Tybet i Zanzibar.
DODATKOWO: Ponad 80 autorskich przepisów na śniadania z kaszy jaglanej, kaszy gryczanej, kaszy quinoa, brązowego i czerwonego ryżu, placki śniadaniowe, zdrowe ciastka śniadaniowe, domowe muesli i owsianki.

Edipresse Polska
Broszurowa ze skrzydełkami

Wydanie: pierwsze

ISBN: 978-83-811-7289-9

EAN: 9788381172899

Liczba stron: 512

Format: 17.0x24.0cm

Cena detaliczna: 59,90 zł

Komentarze nie są potwierdzone zakupem