Smaki dwudziestolecia Zwyczaje kulinarne, bale i bankiety

Maja Łozińska

Smaki dwudziestolecia Zwyczaje kulinarne, bale i bankiety

69,90 zł

5109

 

Książka zabiera czytelników w podróż po międzywojennej Polsce, w której ważnym zmianom politycznym i gospodarczym towarzyszyły przeobrażenia w formach życia towarzyskiego i kulturze jedzenia.
Autorka, Maja Łozińska, w barwny sposób pisze o tych przemianach, pokazuje modne luksusowe restauracje, kawiarnie literackie i cukiernie, a także podmiejskie spelunki i wiejskie gospody. Opowiada o handlu artykułami spożywczymi, o sklepach kolonialnych i wiejskich jarmarkach, o codziennym stole i eleganckich przyjęciach, o słynnych smakoszach i o autorach kulinarnych przepisów.

Smakowitą opowieść ubarwiają fragmenty wspomnień, liczne anegdoty, a także ciekawe, wcześniej niepublikowane zdjęcia archiwalne oraz reprodukcje malarstwa.

Wydawnictwo Naukowe PWN
Oprawa twarda

ISBN: 978-83-011-6749-3

Liczba stron: 184

Format: 195x235mm

Cena katalogowa: 69,90 zł

Cena pakietu

109,80 zł

7309

Cena pakietu

109,80 zł

7503

Cena pakietu

124,80 zł

8403

Cena pakietu

124,80 zł

8403

Cena pakietu

109,80 zł

7503

Cena pakietu

119,80 zł

8103