Wyrusz w fantastyczną podróż po słonecznej Italii!
Dzięki tej książce zyskasz szansę, by lepiej poznać niezwykłą włoską kuchnię, którą pokochał już cały świat.
Książka "Sekrety włoskiej kuchni. Dlaczego Włosi lubią rozmawiać o jedzeniu?" to wspaniały przewodnik kulinarny, który został wyróżniony nagrodą Premio Bancarella della Cucina. Odkryj czar aromatycznych potraw tworzonych w kraju, w którym kuchnia uważana jest za prawdziwą sztukę.
Kuchnia włoska zwykle kojarzy się głównie z pizzą oraz spaghetti. Tymczasem Italia jest miejscem, w którym można spotkać prawdzie bogatą paletę smaków i aromatów. Wiele wspaniałych dań czeka tam na wyciągnięcie ręki. Aby móc lepiej je poznać, warto sięgnąć po książkę rosyjskiej autorki mieszkającej we Włoszech od dwudziestu lat. Prawdziwa miłośniczka włoskiej kuchni opowiada o niezwykłych potrawach pochodzących z dziewiętnastu głównych regionów słonecznej Italii. Podczas czytania lektury można - bez wychodzenia z domu - odbyć podróż po Friulii, Górnej Adygi, Kalabrii, Sycylii i odwiedzić wiele innych wspaniałych miejsc pełnych kulinarnych niezwykłości.
Podczas czytania książki Eleny Kostiukovich trudno pozbyć się wrażenia, jakby przebywało się w prawdziwym włoskim domu, którego serce stanowi wypełniona zapachami kuchnia. Każdy, kto zdecyduje się sięgnąć po przewodnik kulinarny "Sekrety włoskiej kuchni. Dlaczego Włosi lubią rozmawiać o jedzeniu?" będzie mógł się o tym przekonać na własnej skórze. Dodatkowo książka Eleny Kostiukovich została opatrzona wstępem napisanym przez Umberta Eco.
Wydanie: Pierwsze
Cena katalogowa: 69,90 zł
Rok wydania: 2020