Przetwory domowe

Tadeusz Cymer

Przetwory domowe

41,00

 

CZĘSC I

PRZETWORY Z OWOCÓW, WARZYW I GRZYBÓW

Wiadomości wprowadzające; Ogólne zasady dotyczące przerobu owoców i warzyw; Przetwory utrwalane przez kwaszenie; Przetwory warzywne utrwalane przez solenie; Przetwory pasteryzowane; Przetwory gotowane utrwalane cukrem; Przetwory z owoców utrwalane cukrem na surowo; Przetwory witaminowe (utrwalane różnymi sposobami); Susze owocowe i warzywne; Marynaty; Wina owocowe i gronowe, miody pitne i owocowe; Przetwory z grzyb6w; Przechowywanie przetworów

CZĘSC II

PRZETWORY Z MIĘSA

Wiadomości wprowadzające ; Chłodzone mięso i wyroby mięsne; Mięso solone i peklowane ; Wędzonki; Kiełbasy ; Kiszki, salcesony I rolady; Przetwory mięsne w wekach; Tłuszcze topione

Powszechne Wydawnictwo Rolnicze i Leśne
Oprawa miękka

ISBN: 978-83-090-1105-7

EAN: 9788309011057

Liczba stron: 378

Format: 145x205mm

Cena detaliczna: 41,00 zł

Komentarze nie są potwierdzone zakupem