Procesy technologiczne w gastronomii Zeszyt ćwiczeń Część 2 T.6 Szkoła ponadgimnazjalna

Górska Lidia, Namysław Iwona

Procesy technologiczne w gastronomii Zeszyt ćwiczeń Część 2 T.6 Szkoła ponadgimnazjalna

57,29

 

Zeszyt ćwiczeń, przeznaczony do kształcenia praktycznego w zawodzie kucharz oraz technik żywienia i usług gastronomicznych, jest skorelowany z podręcznikiem Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Część 2. Przedstawia zagadnienia i pomaga wyćwiczyć umiejętności z zakresu kwalifikacji T.6 (Sporządzanie potraw i napojów). Obejmuje tematy dotyczące zup, sosów gorących, ciast, potraw z mięs zwierząt rzeźnych, drobiu, dziczyzny, ryb, owoców morza, potraw półmięsnych, potraw wegetariańskich, zakąsek, deserów, napojów. Omawia również zagadnienia związane z kuchnią polską, kuchniami regionalnymi, kuchniami narodowymi, potrawami dietetycznymi oraz żywnością wygodną i funkcjonalną.

WSiP
Oprawa miękka

Wydanie: pierwsze

ISBN: 978-83-021-5257-3

EAN: 9788302152573

Liczba stron: 488

Format: 17.0x24.0cm

Cena detaliczna: 63,80 zł

Komentarze nie są potwierdzone zakupem