Podstawy działalności przedsiębiorstwa hotelarskiego Hotelarstwo Tom 5 Podręcznik Kwalifikacja T.11 i T.12 Technik hotelarstwa. Szkoła ponadgimnazjalna

Tylińska Renata, Wajgner Maria

Podstawy działalności przedsiębiorstwa hotelarskiego Hotelarstwo Tom 5 Podręcznik Kwalifikacja T.11 i T.12 Technik hotelarstwa. Szkoła ponadgimnazjalna

4030

 

Podręcznik do nauki zawodu technik hotelarstwa na poziomie technikum w zakresie kwalifikacji T.11 (Planowanie i realizacja usług recepcji) i T.12 (Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie).

Przystępnie wprowadza w podstawowe zagadnienia związane z funkcjonowaniem gospodarki wolnorynkowej.
Wyjaśnia najważniejsze terminy ekonomiczne.
Charakteryzuje różne rodzaje działalności gospodarczej, dzięki czemu uczeń lepiej zrozumie zagadnienia związane z hotelarstwem.
Uczy czytania ze zrozumieniem ustaw i aktów prawnych.

Podręcznik przygotowuje nie tylko do egzaminu zawodowego, ale także do sprawnego funkcjonowania na rynku pracy w roli pracownika i przyszłego pracodawcy. Dostarcza informacji przydatnych przy rozpoczynaniu własnej działalności gospodarczej w branży hotelarskiej.

WSiP
Oprawa miękka

Wydanie: pierwsze

ISBN: 978-83-021-4698-5

Liczba stron: 280

Format: 170x245mm

Cena katalogowa: 40,30 zł