Obsługa kelnerska Podręcznik Część 1 Kelner. Szkoła ponadgimnazjalna

Szajna Renata, Ławniczak Danuta

Obsługa kelnerska Podręcznik Część 1 Kelner. Szkoła ponadgimnazjalna

4030

 

Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do kształcenia w zawodzie kelner w zakresie kwalifikacji T.9.2 (Obsługiwanie gości). Omawia zagadnienia dotyczące: stanowiska pracy i systemów obsługi kelnerskiej; predyspozycji i umiejętności niezbędnych do wykonywaniu zawodu kelnera; czynności związanych z obsługą gości; opracowywania karty menu; doradzania gościom w wyborze potraw i napojów; przyjmowania i rejestrowania zamówień gości; nakrywania stołu; dobierania urządzeń, bielizny, zastawy stołowej oraz sprzętu serwisowego do podawania potraw i napojów. Treści teoretyczne wsparte zostały licznymi przykładami i ilustracjami.

WSiP
Oprawa miękka

Wydanie: drugie

ISBN: 978-83-021-4715-9

Liczba stron: 304

Format: 170x245mm

Cena katalogowa: 40,30 zł