Konfitury są świetnym dodatkiem do ciast, można posmarować nimi grzanki, naleśniki lub chrupiące bułeczki do porannej kawy, nadają sosom do mięs lub warzyw oryginalny smak. Babcie słodziły konfiturą malinową herbatę, by nie dać się jesiennemu przeziębieniu. Na dnie każdego słoika z konfiturami, czy to dyniowymi czy śliwkowymi z pomarańczą, znajduje się troska i miłość, najzdrowszy składnik każdego dania przygotowanego w domu. W książce przedstawiono ponad 80 oryginalnych pomysłów na konfitury z warzyw i owoców sezonowych i egzotycznych. Nowoczesne konfitury łączą różne smaki. To wyjątkowo zdrowy, naturalny dodatek do codziennej diety, uczta dla podniebienia. Autorką książki jest Wanda Jackowska, dziennikarka, która prowadziła przez 10 lat popularny, pierwszy w telewizji polskiej program kulinarny „Gotowanie na ekranie”.
Buchmann
Broszurowa ze skrzydełkami
Data pierwszego wydania:
2019-07-31
ISBN: 978-83-280-4233-9
Data pierwszego wydania:
2019-07-31
ISBN: 978-83-280-4233-9
Liczba stron: 176
Buchmann
Format: 160 x 235 mm
Cena katalogowa: 34,99 zł
Buchmann
Format: 160 x 235 mm
Cena katalogowa: 34,99 zł