Jeść, by przetrwać

Bear Grylls

Jeść, by przetrwać

39,90 zł

2673

 

Co jeść, kiedy twoje życie zależy od tego?
Co wiesz o ekstremalnych źródłach pożywienia?
Potrafisz rozpoznać śmiertelnie niebezpieczne rośliny?
Próbowałeś kiedyś kebabu ze skorpiona?
W swoim życiu zjadłem już niejedno nietypowe danie: żywe tarantule, kozie jądra, odchody słonia, surowe mięso zebry. Uwierz mi, że jeśli od tego zależy przeżycie, trzeba pozbyć się uprzedzeń. Pewnych rzeczy po prostu nie da się uniknąć.
Dzięki tej książce dowiesz się, jak pozyskać jedzenie w dziczy. Poznasz metody przyrządzania posiłków z tego, co wcześniej absolutnie nie kojarzyło ci się z jedzeniem. Nauczysz się rozpoznawać rośliny i zwierzęta, które mogą cię ocalić albo zabić. Niektóre z opisywanych pokarmów budzą wstręt, ale uratowały mi życie i to niejeden raz. Kiedyś mogą uratować je także i tobie. /Bear Grylls/
Wyprawy survivalowe to dobry powód, żeby odszukać korzenie, połączyć się z naturą, wypróbować proste sposoby przodków na przetrwanie. Okazuje się, że zjeść można prawie wszystko. Grylls znakomicie sprawdza się jako przewodnik i nie pozwoli nam skonać z głodu. Już od pierwszego rozdziału jemy mu z ręki! /Bogusław Linda/

Pascal
Oprawa twarda

Wydanie: pierwsze

ISBN: 978-83-764-2511-5

Tytuł oryginalny: Extreme food

Liczba stron: 296

Format: 163x234mm

Cena katalogowa: 39,90 zł

Tłumaczenie: Regina Mościcka