Jarska kuchnia siostry Anieli

Aniela Garecka

Jarska kuchnia siostry Anieli

7.0

(2 oceny) wspólnie z

15,90

 

Poradnik kulinarny NAJPOPULARNIEJSZEJ siostry zakonnej z zakonu sióstr salwatorianek, s. Anieli.
znajdziesz w nim:
1. sałatki i surówki;
2. przepisy na wyśmienite gołąbki;
3. potrawy z makaronów i ryżu;
4. domowe kluski, kopytka i pierogi;
5. placki ziemniaczane;
6. omlety i pasty;
7. domowe przetwory (kompoty, cukinie, zakonne konfitury, jabłka smażone).

Ponadto dowiesz się:
* co zrobić, jesli sól w solniczce zwilgotnieje?
* jak odróżnić jajko gotowane od surowego?
* co zrobić, by jajecznicy było "więcej", a białko ubite na sztywna pianę?
* Jak przechowywać kasze i mąkę, by przez rok nie straciły na jakości?
* co zrobić, by kasza po gotowaniu była bardziej sypka, a makaron się nie kleił?
* czy czerstwy chleb da się "odświeżyć"?
* co zrobić, by usunąć nieprzyjemny zapach ryb, który pozostaje na rękach i desce?
* jak pozbyć się plam na ubraniu z żywicy

Salwator
Oprawa miękka

ISBN: 978-83-758-0340-2

EAN: 9788375803402

Liczba stron: 150

Format: 150x185mm

Cena detaliczna: 15,90 zł

Komentarze nie są potwierdzone zakupem