Jadalne zioła i owoce lasów, łąk i pól – jak je rozpoznawać

Rudi Beiser

Jadalne zioła i owoce lasów, łąk i pól – jak je rozpoznawać

47,90

 

JEDYNY TAKI PRZEWODNIK — KIESZONKOWY FORMAT, WIEDZA JAK Z ENCYKLOPEDII!
Kod kolorów ułatwi ci rozpoznawanie.
Odkryj pasję zbierania dzikich ziół i owoców!
Nigdy rozpoznawanie dzikich ziół i owoców nie było tak łatwe, a zbieranie tak przyjemne, m.in. dzięki podziałowi według miejsc występowania oznaczonych kodem kolorów.

Lebiodka świetnie czuje się na suchych łąkach, smaczną pokrzywę można znaleźć w lesie, kwiaty maku polnego należy zbierać przed południem, czosnek niedźwiedzi łatwo pomylić z jego trującym sobowtórem – konwalią...

140 gatunków jadalnych dzikich ziół i owoców oraz ich trujących sobowtórów
— według typowych miejsc ich występowania: w lesie, na łące, nad wodą, na polu, na drzewach i krzewach.
— według pory zbiorów: wiosna, wczesne lato, lato i jesień.

Nowatorska forma i maksimum treści:
— Opis gatunku, jego występowanie, zastosowanie i ostrzeżenia
— Ponad 200 zdjęć i 206 rysunków
— Rady jak rozpoznawać i zbierać rośliny
— Przepisy kulinarne

Amber
Broszurowa ze skrzydełkami

ISBN: 978-83-241-8201-5

EAN: 9788324182015

Tytuł oryginalny: Essbare Wildkräuter und Wildbeeren für unterwegs

Liczba stron: 176

Amber

Format: 132x193mm

Cena detaliczna: 47,90 zł

Tłumaczenie: Barbara Tarnas, Justyna Sarna

Rok wydania: 2023

Komentarze nie są potwierdzone zakupem