Komentarze nie są potwierdzone zakupem
Historia pokarmów jest w istocie historią ludzkości. Łatwiej zrozumieć epokowe zdarzenia, wiedząc, że Luter gorszył się zjadaniem masła w Wielki Post, a Ludwik XV nie mógł przełknąć kawioru od cara Piotra I. Kolejne epoki w rozwoju ludzkości niosły nowe sposoby żywienia, a za nimi szły nowe wynalazki, profesje, instytucje i mity. Autorka łączy w tej książce dzieje samych produktów z „moralną” historią pożywienia, opowiadając smakowicie o zwyczajach, symbolach czy faktach historycznych związanych z pokarmami.
W.A.B.
Oprawa miękka
Wydanie: drugie
ISBN: 978-83-280-2039-9
EAN: 9788328020399
Tytuł oryginalny: Histoire naturelle et morale de la Nourriture
Wydanie: drugie
ISBN: 978-83-280-2039-9
EAN: 9788328020399
Tytuł oryginalny: Histoire naturelle et morale de la Nourriture
Liczba stron: 672
W.A.B.
Format: 145x205mm
Cena detaliczna: 59,99 zł
Tłumaczenie: Anna Bożena Matusiak, Maria Ochab
W.A.B.
Format: 145x205mm
Cena detaliczna: 59,99 zł
Tłumaczenie: Anna Bożena Matusiak, Maria Ochab