Fotografia kulinarna Od zdjęcia do arcydzieła

Young Nicole S.

Fotografia kulinarna Od zdjęcia do arcydzieła

59,00

 

Niemal każdy z nas fotografuje potrawy. Niezależnie od tego, czy uwieczniamy piękny tort z białego marcepanu, czy prowadzimy bloga kulinarnego, czy po prostu przesyłamy fotkę na Facebooka, chcemy wykonać piękne zdjęcie, które w pełni odda charakter i smak potrawy. Nierzadko usiłujemy przy tym nadać fotografii własny, indywidualny styl, tak aby przykuła uwagę widza. Jednym zdaniem, fotografia potrawy ma wyglądać pięknie i nasuwać myśli o jej pysznym smaku!

Niniejsza książka jest drugim, zaktualizowanym wydaniem bestsellerowego poradnika tworzenia doskonałych zdjęć kulinarnych. Autorka niezwykle ciekawie i przystępnie przedstawia najważniejsze podstawy fotografii, prezentuje tajniki stylizacji i dekoracji potraw, a także wprowadza do metod korekcji zdjęć w programie Adobe Lightroom. Sporo miejsca poświęcono publikowaniu własnych prac, przygotowaniu profesjonalnego portfolio i budowaniu swojej pozycji jako twórcy pięknych zdjęć.

Najważniejsze zagadnienia:

podstawy fotografii — sprzęt, jego rodzaje i najważniejsze ustawienia,
oświetlenie kadru,
tajniki kompozycji, kadrowania i świadome korzystanie z perspektywy,
edycja zdjęć w Adobe Lightroomie,
stylizacja potraw na potrzeby fotografii kulinarnej, rekwizyty i dekoracja,
studia przypadków.

Spraw, aby dzieła sztuki kulinarnej wyglądały jeszcze pyszniej!

Helion
Oprawa miękka

Wydanie: drugie

ISBN: 978-83-283-2490-9

Tytuł oryginalny: Food photography

Liczba stron: 272

Format: 200x240mm

Cena detaliczna: 59,00 zł

Komentarze nie są potwierdzone zakupem