Dieta antyhistaminowa

Heide Steigenberger

Dieta antyhistaminowa

6.8

(6 ocen) wspólnie z

51,08

 

Histamina wytwarzana w naturalnych procesach w organizmie człowieka jest – w odpowiednich ilościach – niezbędna do życia. Jednak u alergików i osób z nietolerancją histamina zawarta w lekach i pokarmach może powodować znaczne dolegliwości, m.in.: bóle głowy, wysypkę, swędzenie skóry, bóle brzucha, biegunkę, wodnisty katar, kaszel, zaburzenia rytmu serca.
W poradniku podano wiele praktycznych rad, które pomogą wrażliwym na działanie histaminy osobom uzyskać wyraźną poprawę stanu zdrowia, a nawet całkowicie pozbyć się uciążliwych objawów.
Liczne przepisy na dania główne, zupy, sałatki, desery oraz na ciasteczka, ciasta i torty z pewnością ułatwią zachowanie właściwej diety.

PZWL
Oprawa miękka

Wydanie: pierwsze

ISBN: 978-83-200-4176-7

Tytuł oryginalny: Histamin: Geniessen trotz Unverträglichkeiten

Liczba stron: 128

Format: 14.4x20.4

Cena detaliczna: 59,00 zł

Komentarze nie są potwierdzone zakupem

Ebook i Audiobook dostępny na

Kup ebooka