Atlas osobliwości kulinarnych Przewodnik poszukiwacza smaków

Cecily Wong, Thuras Dylan

Atlas osobliwości kulinarnych Przewodnik poszukiwacza smaków

8.0

(9 ocen) wspólnie z

67,99

 

Atlas osobliwości kulinarnych jest jak fenomenalny wieloskładnikowy tapas – pożywny, ale dający się pogryzać po trosze, i pełen niespodzianek. – Tom Colicchio, kucharz i aktywista Lektura obowiązkowa dla wszystkich jedzących. – Dan Barber, kucharz i autor The Third Plate Niezwykły festiwal różnorodności – prezentacja wielu fascynujących sposobów, które ludzkość wymyśliła po to, żeby się najeść. – José Andrés, kucharz, restaurator i założyciel fundacji World Central Kitchen Ten wyborny przewodnik zatrzymał mnie przy stole od śniadania aż do kolacji. – Kyle MacLachlan, aktor i producent win SMAKUJ ŚWIAT! Atlas osobliwości kulinarnych, książka napisana przez ten sam wiecznie ciekawy świata zespół, który stworzył Atlas osobliwości, zaprasza na bankiet złożony z niezwykłości. Jesteście gotowi na piwo warzone z mgły w Chile? Na sardyński makaron zwany nićmi Boga? Jest to jednak o wiele więcej niż ledwie menu kuriozalnych przysmaków i zaskakujących dań. Ta przygotowana z rozmachem książka pokazuje, że nasze życie koncentruje się wokół spraw dotyczących jedzenia. Dotyka historii – na przykład opowiadając o sieci wytwórni sosu rybnego w starożytnym Rzymie. Mówi o kulturze – wyobraźcie sobie 4 miliony kobiet, które spotykają się w jednym miejscu, żeby przyrządzić pudding ryżowy. Zaprasza na wyprawę – choćby i na świętą chińską górę Hua Szan, żeby na jej szczycie napić się herbaty. A to dopiero początek.

Sonia Draga
Oprawa twarda

Wydanie: pierwsze

ISBN: 978-83-666-6185-1

EAN: 9788366661851

Tytuł oryginalny: Gastro Obscura. A Food Adventurer's Guide

Liczba stron: 448

Format: 18.0x27.0cm

Cena detaliczna: 109,90 zł

Komentarze nie są potwierdzone zakupem