Koszyk 0
Opis:
SZKOŁA BARMANÓW. SHAKE IT! jest czymś więcej niż zwykłą książką o barach. Jest to podręcznik wprowadzający do zawodu barmana i przybliżający czytelnikowi krok po kroku zasady pracy za barem oraz sposoby przygotowywania napojów. Pierwsze trzy rozdziały tej książki poświęcono organizacji pracy za barem. Zawarto w nich m.in. opis najważniejszych sprzętów potrzebnych barmanowi oraz objaśnienia niektórych fachowych terminów. Tekst został uzupełniony licznymi ilustracjami ... niezwykle pomocnymi w przyswojeniu podanych informacji. Wskazówki praktyczne zawarto w formie: - szczegółowych opisów wszelkich prac wykonywanych za barem, - dokładnych instrukcji przyrządzania różnego typu napojów alkoholowych i bezalkoholowych, - przepisów na wszelkiego rodzaju napoje alkoholowe i bezalkoholowe. W kolejnych rozdziałach przedstawiono ciekawostki związane z pracą barmana, które mogą zainteresować każdego ? zarówno fachowców, jak i amatorów. Są nimi: - przepisy na napoje i koktajle na różne okazje, - praktyczne wskazówki, jak organizować prywatki i przyjęcia, - obszerne opisy przyrządów opatrzone ilustracjami, - wskazówki, jak przyrządzać różnego rodzaju napoje, - ABC obsługi klienta, - przekąski, czyli opis tego, czego nie powinno zabraknąć w barze (przepisy oraz ilustracje), - wskazówki organizacyjne, - zasady kalkulacji z przykładowymi wyliczeniami. Na końcu każdego rozdziału umieszczono pytania sprawdzające wraz z odpowiedziami, które wykażą poziom zdobytej wiedzy. Książka została wzbogacona spisem fachowych pojęć wraz z objaśnieniami oraz wykazem przepisów i odpowiadających im rodzajów napojów. Zamieszczono w niej również oznaczenia mówiące o zawartości alkoholu w danym napoju. Aneksy pozwolą sprawnie posługiwać się tą książką, pomogą między innymi szybko znaleźć potrzebne informacje. SZKOŁA BARMANÓW. SHAKE IT! powstała z myślą o wszystkich zainteresowanych przyrządzaniem i serwowaniem napojów. Jest kierowana głównie do: - uczniów przygotowujących się do zawodu barmana, - pracowników hoteli oraz restauracji, - przyszłych barmanów, - restauratorów lub tych, którzy chcieliby nimi zostać, - osób zajmujących kierownicze stanowiska w zakładach gastronomicznych - szkół hotelarskich, - związków zawodowych, Izby Przemysłowo-Handlowej, - laików interesujących się pracą barmana. Czytaj dalej >> << Zwiń
  • Rea
  • twarda
Mniej Więcej
  • Otto Arera
  • 440
  • 297
  • 210
  • 978-83-7141-913-3
  • 9788371419133
  • ZAGSY

Dodaj recenzję

Dołącz do grona naszych recenzentów. Dziel się z innymi miłośnikami książek wrażeniami z lektury. Cenimy wszystkie opinie naszych czytelników, stąd też w podziękowaniu za każdą opublikowaną recenzję proponujemy rabat - 5% na kolejne zakupy ...

Jak to działa?

Wyszukujesz książkę, którą chcesz się podzielić z innymi czytelnikami.
Piszesz recenzję. Logujesz się.
Możesz napisać kilka słów o sobie i wgrać swoje zdjęcie albo wybrać ilustrację z bazy awatarów.
Twoja recenzja czeka na akceptacje i publikację.
Po jej zatwierdzeniu:
a) otrzymasz w ciągu 24 godzin 5% kod rabatowy na kolejne zakupy.
- Rabat nie obejmuje podręczników.
- Kod rabatowy jest ważny miesiąc. Należy użyć go w czasie składania zamówienia.
b) dołączasz do grona recenzentów.

Więcej Zwiń

Twoja ocena

Zostaną nagrodzone najciekawsze wypowiedzi świąteczne w formie polecenia książki na prezent połączonego ze wspomnieniem świąt dzieciństwa, refleksją, dedykacją.