Koszyk 0
Opis:
Dziś kawa to najpopularniejszy trunek na świecie. Wielu z nas nie wyobraża sobie dnia bez kubka tego aromatycznego napoju, ale jedynie nieliczni potrafią sposób jej parzenia podnieść do rangi dzieła sztuki. „Sekrety kawy. Poradnik dla amatorów i profesjonalistów”, krok po kroku, wprowadza w świat wyrafinowanych smaków i zapachów. Czytelnik trafia w dobre ręce. Pod okiem doświadczonego baristy i trenera, nie ruszając się z domu ... przechodzi praktyczny kurs obsługi zarówno profesjonalnych, jak i domowych urządzeń do parzenia kawy oraz przygotowywania napojów na jej bazie. Dzięki tej książce i zawartym w niej wskazówkom, picie kawy nigdy już nie będzie takie samo. Zdobyta wiedza pozwoli rozkosznie delektować się jej smakiem i czerpać przyjemność z każdej kropli. Sposób picia kawy to element stylu życia. To, jaką kawę pijemy, w jaki sposób ją przygotowujemy i podajemy, odzwierciedla nasze tempo życia oraz indywidualne upodobania. I jeszcze rzecz najistotniejsza – nie pijcie kawy samotnie, bo odbieracie sobie połowę przyjemności. Poczęstujcie swoich bliskich, przyjaciół, znajomych w pracy. Wpadną w zachwyt – to gwarantowane, a niewykluczone, że sami zechcą dołączyć do grona pasjonatów „czarnego złota”. Kilka słów o autorze: Z wykształcenia jestem pedagogiem. Przygodę z kawą rozpocząłem podczas studiów w 2003 roku. Przez trzy lata byłem baristą i menadżerem w jednej z warszawskich kawiarni. W 2005 roku zdobyłem tytuł Mistrza Polski Baristów i wystartowałem w Mistrzostwach Świata Baristów (WBC) w Seattle w USA. W tej rywalizacji zająłem 23. miejsce na 36 uczestników. W 2006 roku rozpocząłem pracę w charakterze trenera baristów. Do tej pory w moich szkoleniach wzięło udział ponad 5 tys. osób. W tym samym roku zdałem egzamin uzyskując tytuł sędziego międzynarodowego zawodów baristów WBC. Rok później sędziowałem mistrzostwa świata w Tokio w Japonii, gdzie zostałem wybrany do sędziowania ścisłego finału. Od 2007 roku sędziuję podczas zawodów baristów odbywających się w Polsce. Byłem również ekspertem w kilkunastu programach telewizyjnych i uczestnikiem kilku kampanii reklamowych. Obecnie prowadzę własną firmę szkoleniową i eventową. Czytaj dalej >> << Zwiń
Mniej Więcej
  • Marcin Rusnarczyk
  • 0
  • 164
  • 230
  • 245
  • 9788378233855
  • 9788378233855
  • ZBND0

Recenzje czytelników

Książko-album dla kawoszy

Ocena:
Autor:
Data:
Duża książka, wręcz album, z pięknymi, dużymi zdjęciami.
Idealny na prezent dla świeżo zapalonych (i nieco dłużej) kawoszy.
Znajdziemy w środku informacje o kawie, sposoby zaparzania (z metodami alternatywnymi!), metody czyszczenia ekspresu, spieniana mleka, robienia wzorków nim, aż bo parę przepisów na niecodzienną, aromatyczną kawę.
Zbiór ważnych informacji w pięknym wydaniu.
Czy ta recenzja była przydatna?

Dodaj recenzję

Dołącz do grona naszych recenzentów. Dziel się z innymi miłośnikami książek wrażeniami z lektury. Cenimy wszystkie opinie naszych czytelników, stąd też w podziękowaniu za każdą opublikowaną recenzję proponujemy rabat - 5% na kolejne zakupy ...

Jak to działa?

Wyszukujesz książkę, którą chcesz się podzielić z innymi czytelnikami.
Piszesz recenzję. Logujesz się.
Możesz napisać kilka słów o sobie i wgrać swoje zdjęcie albo wybrać ilustrację z bazy awatarów.
Twoja recenzja czeka na akceptacje i publikację.
Po jej zatwierdzeniu:
a) otrzymasz w ciągu 24 godzin 5% kod rabatowy na kolejne zakupy.
- Rabat nie obejmuje podręczników.
- Kod rabatowy jest ważny miesiąc. Należy użyć go w czasie składania zamówienia.
b) dołączasz do grona recenzentów.

Więcej Zwiń

Twoja ocena