Jedzenie i uczty Jezusa Kulinarny świat Palestyny pierwszego wieku

Neel Douglas E., Pugh Joel A.

Jedzenie i uczty Jezusa Kulinarny świat Palestyny pierwszego wieku

8.2

(5 ocen) wspólnie z

28,13

 

Nie trzeba być kucharzem, by delektować się tą książką. Jest frapująca i bogata w informacje. Mam nadzieję, że w niej zasmakujecie. Bóg mi świadkiem, że dla mnie to była uczta.
Phyllis Tickle, autorka książki The Great Emergence

Douglas E. Neel i Joel A. Pugh łączą wiedzę biblijną i gruntowną znajomość antycznej kultury basenu Morza Śródziemnego ze sztuką kulinarną, uzyskując doskonały rezultat. Nic więc dziwnego, że „Przyszedł Syn Człowieczy: je i pije”; nic dziwnego, że psalmista radzi: „Skosztujcie i zobaczcie”.
Wielebny Herry T. Cook, ksiądz Kościoła Episkopalnego, autorksiążki Long Live Salvation by Works

Nowy Testament pełen jest opowieści o tym, jak Jezus jadał w towarzystwie innych ludzi – od wystawnych uczt weselnych, po proste posiłki składające się z chleba i ryb. Jedzenie i uczty Jezusa, zapraszając czytelnika do stołu, pozwala w nowy sposób spojrzeć na życie w czasach biblijnych.

Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego
Broszurowa ze skrzydełkami

Wydanie: pierwsze

ISBN: 978-83-233-3700-3

EAN: 9788323337003

Liczba stron: 224

Format: 16.0x23.5cm

Cena detaliczna: 39,90 zł

Komentarze nie są potwierdzone zakupem