Domowe suszenie żywności

Phyllis Hobson

Domowe suszenie żywności

7.0

(1 ocena) wspólnie z

19,90

 

Suszenie żywności jest ekonomiczne i znacznie prostsze od wekowania i zamrażania, a suszone produkty zachowują wartości odżywcze i doskonały smak.

Dzięki tej książce poznasz sposoby suszenia żywności: owoców, warzyw, grzybów, ziaren, mięs i ziół. Dowiesz się, jak suszyć produkty w słońcu, piekarniku bądź w suszarce. Opisano w niej metody obróbki wstępnej niezbędnej do tego, by pokarmy zachowały świeży smak i jak najwięcej składników odżywczych. Doradzono, jaką wybrać suszarkę i jak pakować ususzoną żywność.

Autorka książki podpowiada także, jak wykorzystać suszone produkty: podaje przepisy na smaczne potrawy – przekąski, zupy, dania główne, desery, żywność dla niemowląt. Krok po kroku nauczysz się robić m.in. granolę, pomidorowe pesto, suszone mięso indyka, babeczki jabłkowo-wiśniowe, herbatki ziołowe, roladki owocowe, ciasto z dyni i mieszanki na zupę. Z suszonych produktów można zrobić także niebanalne upominki, np. saszetki potpourri.

Książka ta jest doskonała dla każdej dbającej o zdrowe odżywianie, praktycznej gospodyni.

RM
Oprawa miękka

Wydanie: drugie

ISBN: 978-83-777-3141-3

EAN: 9788377731413

Liczba stron: 190

Format: 165x230mm

Cena detaliczna: 19,90 zł

Komentarze nie są potwierdzone zakupem