Koszyk 0
Opis:
Ręczne wyrabianie chleba to doskonały sposób na pozbycie się stresu, wyładowanie emocji, uspokojenie, zwolnienie tempa dnia codziennego. Bo chleb nie lubi pośpiechu. A ciepły bochenek z chrupiącą skórką jest nagrodą dla cierpliwych.Chleb. Domowa piekarnia to nie tylko książka kucharska, prezentująca ponad 70 przepisów na różnego rodzaju chleby i bułki na zakwasie, pieczywo drożdżowe, sł ... odkie przysmaki i potrawy, które można z chlebem podawać. To także piękna historia rodzinnej tradycji, pełna ciepła opowieść o fascynacji piekarnictwem oraz miłości do chleba.PIOTR KUCHARSKI - zwycięzca drugiej edycji konkursu "Gotuj o wszystko". W jego rodzinie już od trzech pokoleń piecze się chleb. Można go oglądać w programie Dzień Dobry TVN.W świecie opętanym antyglutenową zarazą ta książka ma moc wywrotową. Jej autor wychował się w piekarni swoich dziadków i na pieczywie zna się jak mało kto. Czytajcie, a zgłodniejecie!Maciej Nowak. Czytaj dalej >> << Zwiń
  • Pascal
  • twarda
Mniej Więcej
  • Piotr Kucharski
  • 2014
  • 272
  • 268
  • 207
  • 978-83-7642-418-7
  • 9788376424187
  • ZBOT0

Recenzje czytelników

Chleb. Domowa piekarnia Piotr Kucharski

Ocena:
Autor:
Data:
Świetna książka, super napisana, krok po kroku wyjaśnione sposoby przygotowywania chleba do pieczenia, jak dla kogoś takiego jak ja, kto nigdy wcześniej nie piekł chleba, książka napisana jest w sposób łatwy i zrozumiały, chleb nie może nie wyjść.
Czy ta recenzja była przydatna?

Chleb i nie tylko

Ocena:
Autor:
Data:
Na początek należy zaznaczyć, że książka jest bardzo ładnie wydana. Twarda oprawa, grube kartki - dzięki temu posłuży wiele lat i nie zniszczy się w kuchni podczas korzystania z niej. Każdy przepis opatrzony jest rysunkiem gotowego wypieku a w niektórych przypadkach nawet ilustrowaną instrukcją postępowania.
Znajdziemy w niej podział tematyczny na: zakwas i pieczywo na zakwasie, Drożdże i chleby na drożdżach, Bułki i płaskie chleby, Potrawy z chlebem i do chleba ... Przed rozpoczęciem pieczenia czeka nas piękny wstęp do tej sztuki kulinarnej. Dokładnie opisane rodzaje mąk, sposoby wypieku oraz fachowe nazewnictwo.
Mimo tych wszystkich zalet, nie poczułam chemii do tej książki. Przepisy są dość szczegółowo opisane jednak odnoszę wrażenie że jest ona stworzona dla "profesjonalistów" a nie dla rozpoczynających swą przygodę z wypiekiem chleba. Brakuje mi w niej przepisów szybkich, jednodniowych dzięki którym będą mogła cieszyć się domowym wypiekiem nie spędzając całego dnia w kuchni.
Czytaj dalej >> << Zwiń
Czy ta recenzja była przydatna?

Dodaj recenzję

Dołącz do grona naszych recenzentów. Dziel się z innymi miłośnikami książek wrażeniami z lektury. Cenimy wszystkie opinie naszych czytelników, stąd też w podziękowaniu za każdą opublikowaną recenzję proponujemy rabat - 5% na kolejne zakupy ...

Jak to działa?

Wyszukujesz książkę, którą chcesz się podzielić z innymi czytelnikami.
Piszesz recenzję. Logujesz się.
Możesz napisać kilka słów o sobie i wgrać swoje zdjęcie albo wybrać ilustrację z bazy awatarów.
Twoja recenzja czeka na akceptacje i publikację.
Po jej zatwierdzeniu:
a) otrzymasz w ciągu 24 godzin 5% kod rabatowy na kolejne zakupy.
- Rabat nie obejmuje podręczników.
- Kod rabatowy jest ważny miesiąc. Należy użyć go w czasie składania zamówienia.
b) dołączasz do grona recenzentów.

Więcej Zwiń

Twoja ocena

Zostaną nagrodzone najciekawsze wypowiedzi świąteczne w formie polecenia książki na prezent połączonego ze wspomnieniem świąt dzieciństwa, refleksją, dedykacją.