Żywność wygodna i żywność funkcjonalna

Żywność wygodna i żywność funkcjonalna

72,12

 

Oto podręcznik w którym przedstawiono najważniejsze problemy z dziedziny technologii żywności wygodnej, żywności funkcjonalnej i dietetycznej z uwzględnieniem jej oddziaływania na organizm ludzki, omówiono zagadnienia dotyczące systemów zapewniania jakości, higieny i bezpieczeństwa zdrowotnego żywności, dużo uwagi poświęcono substancjom dodatkowym, składnikom wzbogacającym żywność składnikom bioaktywnym.

Publikacja przeznaczona jest dla studentów kierunków technologii żywności i żywienia człowieka oraz dla pracowników inżynieryjno-technicznych zakładów przemysłu spożywczego. Może być też źródłem wiedzy dla uczniów techników gastronomicznych, techników przemysłu spożywczego, a także szkół pomaturalnych hotelarskich i innych.

Wydawnictwo Naukowe PWN
Oprawa miękka

Wydanie: trzecie

ISBN: 978-83-011-9759-9

EAN: 9788301197599

Liczba stron: 390

Format: 16.5x23.5cm

Cena detaliczna: 84,00 zł

Komentarze nie są potwierdzone zakupem