Życie ma smak pomarańczy

Judith Fertig

Życie ma smak pomarańczy

5.9

(50 ocen) wspólnie z

33,00

Pierwsza powieść uznanej autorki książek kucharskich.

Po tej lekturze na pewno zapragniecie dokładki!


Claire O’Neil, zwana Nelly, zajmuje się pieczeniem ciast, jednak ma też pewien wyjątkowy talent. Tak jak każdy prawdziwy szef kuchni potrafi wychwycić zmienne, ulotne smaki, które umykają większości z nas, tak Neely „czuje” emocje – „pomarańcza pobudza, cynamon zatrzymuje wspomnienia, a śliwka jest zadowolona z siebie”. Smaki i emocje pozwalają jej zajrzeć w głąb duszy każdego z klientów, dzięki czemu może dopasować swoje wypieki do indywidualnych potrzeb – pomoże uczcić prawdziwą miłość, przezwyciężyć strach, a nawet przeżyć żałobę i pogodzić się ze stratą kogoś bliskiego.
Kiedy jej dotychczasowe życie obraca się w gruzy, Neely decyduje się wrócić do rodzinnego Millcreek Valley. Cukiernia, którą tam otwiera, to cudowny, kameralny lokal, dokładnie taki, o jakim zawsze marzyła – a jednak każdy z jej nowych klientów nosi w sobie jakiś sekret, czasem mroczny, innym razem wyjątkowo intrygujący. Kiedy jeden z takich smaków zaczyna powracać z niepokojącą intensywnością, Neely już wie, że oto natknęła się na historię sprzed lat, która zasługuje na to, by ją opowiedzieć. Rozwiązanie tej zagadki może pomóc także jej.

Smakowita lektura (...). Niczym najlepszy szef kuchni Judith Fertig łączy historię utalentowanej adeptki sztuki cukierniczej, która rozpoczyna wszystko od nowa w rodzinnym miasteczku gdzieś na Środkowym Zachodzie, z intrygującą zagadką z czasów Wielkiej Depresji.

Beatriz Williams, autorka „Zanim mnie pokochasz”



Na przykładzie niewielkiego miasteczka pełnego głęboko skrywanych sekretów i tajemnic z przeszłości Fertig udowadnia czytelnikowi, że przyjaźń, rodzina i pyszne jedzenie potrafią leczyć stare rany. Prawdziwa uczta dla zmysłów.

Jill Shalvis, autorka „Szczęśliwej przystani”



W swojej niezwykłej powieści Fertig serwuje nam wielowarstwową historię rodziny i miłości, straconych, a potem odnalezionych (..). Szczypta realizmu magicznego intryguje dodatkowo.

RT Book Reviews




Autorka książek kucharskich Judith Fertig dorastała w Midwest, studiowała i uczyła się gotowania w Europie, a obecnie mieszka w Kansas City. Wymieniana przez „Saveur Magazine” jako „ikona świata kulinarnego Heartland”,Fertig pisze książki kucharskie, które odzwierciedlają jej miłość do chleba, pieczenia, grillowania i fantastycznych potraw z Heartland.

Oprawa miękka

Data pierwszego wydania:
2016-05-11

ISBN: 978-83-8069-330-2

EAN: 9788380693302

Tytuł oryginalny: The Cake Theraphist

Liczba stron: 312

Prószyński i S-ka

Format: 125x195mm

Cena detaliczna: 33,00 zł

Tłumaczenie: Anna Kłosiewicz

Rok wydania: 2016

Komentarze nie są potwierdzone zakupem

Inni klienci sprawdzali również

6.3 / 10 (340 ocen)

2673

26,73 zł - najniższa cena 39,90 zł - cena detaliczna
Do koszyka

8.1 / 10 (172 ocen)

2784

27,84 zł - najniższa cena 44,90 zł - cena detaliczna
Do koszyka

7.4 / 10 (1286 ocen)

2474

24,74 zł - najniższa cena 39,90 zł - cena detaliczna
Do koszyka

6.8 / 10 (54 ocen)

2673

26,73 zł - najniższa cena 39,90 zł - cena detaliczna
Do koszyka

7.5 / 10 (8 ocen)

1045

10,05 zł - najniższa cena 14,99 zł - cena detaliczna
Do koszyka

7.1 / 10 (1055 ocen)

2784

27,84 zł - najniższa cena 44,90 zł - cena detaliczna
Do koszyka

9.2 / 10 (14 ocen)

2999

29,99 zł - najniższa cena 59,99 zł - cena detaliczna
Do koszyka

2679

26,79 zł - najniższa cena 39,99 zł - cena detaliczna
Do koszyka

8.0 / 10 (93 ocen)

2784

27,84 zł - najniższa cena 44,90 zł - cena detaliczna
Do koszyka

2790

27,90 zł - najniższa cena 45,00 zł - cena detaliczna
Do koszyka