Zostać wegetarianinem to lektura obowiązkowa dla każdego, kto jest zainteresowany dietą, z której wyeliminowano nie tylko mięso, ale także produkty odzwierzęce; zarówno dla doświadczonego wegetarianina, jak i osoby stawiającej swoje pierwsze kroki w świecie tofu i soi. Autorki, weganki z wieloletnim stażem i dietetyczki, w wyczerpujący sposób opisują zalety diet wegetariańskiej i wegańskiej, podpierając własne poglądy solidnymi dowodami naukowymi. Rozprawiają się z mitami, które w ciągu lat narosły wokół wegetarianizmu, np. o obowiązkowym niedoborze żelaza i witaminy B12 u osób niejedzących mięsa czy ich gorszym zdrowiu.
Vesanto Melina i Brenda Davis udowadniają nawet, że stosując zalecenia diety wegańskiej, wszyscy możemy długie lata cieszyć się doskonałą kondycją fizyczną i psychiczną.
W ksążce znajdują się również przepisy kulinarne.
Harmonia
Oprawa miękka
Wydanie: pierwsze
ISBN: 978-83-774-4028-5
Tytuł oryginalny: Becoming vegetarian
Wydanie: pierwsze
ISBN: 978-83-774-4028-5
Tytuł oryginalny: Becoming vegetarian
Liczba stron: 408
Format: 165x235mm
Cena katalogowa: 31,50 zł
Tłumaczenie: Irena Moszczyńska-Janicka
Format: 165x235mm
Cena katalogowa: 31,50 zł
Tłumaczenie: Irena Moszczyńska-Janicka