Konto

Zakwas Technologia w piekarni Książka

Zakwas Technologia w piekarni
74,25 zł
99,00 zł - sugerowana cena detaliczna
Wydawnictwo: Wydawnictwo Naukowe PWN
Rodzaj oprawy: Okładka twarda
Wydanie: pierwsze
Liczba stron: 408
Format: 15.5x24.0cm
Rok wydania: 2015
Zobacz więcej

Podobne do Zakwas Technologia w piekarni

Zakwas Jak zakwas wpływa na jakość pieczywa i jego właściwości odżywcze? Jakie są techniki prowadzenia kwasu pszennego i żytniego? W książce przedstawiono wyniki badań w zakresie prowadzenia zakwasu – zarówno z perspektywy naukowej, jak i empirycznej – oraz cenne wskazówki praktyczne pomocne w kłopotliwych sytuacjach. W publikacji uwzględniono zagadnienia takie jak procesy metaboliczne zachodzące podczas fermentacji zakwasu czy też metody biologii molekularnej służące analizowaniu jego mikroflory. W książce zawarto również informacje dotyczące m.in.: prowadzenia zakwasu żytniego i pszennego, zasad działania urządzeń do produkcji zakwasów wraz z prezentacją ich wad i zalet, możliwości dostosowania metody prowadzenia zakwasu do indywidualnych potrzeb, kultur starterowych do wyprowadzania zakwasów w zakładach piekarniczych. Niezbędnik wszystkich, którzy chcą opanować sztukę tworzenia optymalnego zakwasu.

Szczegółowe informacje na temat książki Zakwas Technologia w piekarni

Wydawnictwo: Wydawnictwo Naukowe PWN
EAN: 9788301182991
Tłumaczenie: Agnieszka Błaszczak
Rodzaj oprawy: Okładka twarda
Wydanie: pierwsze
Liczba stron: 408
Format: 15.5x24.0cm
Rok wydania: 2015
Język wydania: polski
Podmiot odpowiedzialny: Wydawnictwo Naukowe PWN S.A.
ul. Gottlieba Daimlera 2
02-460 Warszawa
PL
e-mail: [email protected]

Oceny i recenzje książki Zakwas Technologia w piekarni

Średnia ocen:
~ /10
Liczba ocen:
0
Powiedz nam, co myślisz!

Pomóż innym i zostaw ocenę!

Ten produkt nie ma jeszcze żadnych recenzji

Pomóż innym i zostaw ocenę!

Bestsellery

Nowości

Zyskaj darmową dostawę
za zapis do newslettera!
Nie przegap nowości, promocji i unikalnych ofert.
*Kod jednorazowego użycia przy minimalnej wartości koszyka 69 zł.