Wielki leksykon kulinarny

Herrmann F. Jurgen

Wielki leksykon kulinarny

 

Obszerne, nowoczesne wydanie encyklopedyczne, prezentujące szeroką wiedzę kulinarną z zakresu kuchni polskiej i międzynarodowej

Książka zawiera ponad 17 000 haseł uporządkowanych alfabetycznie oraz około 1100 kolorowych ilustracji, zapoznaje ze składnikami zarówno klasycznych dań, jak też tymi, które pozwalają na przyrządzenie „modnych” potraw z kuchni różnych narodów.

Leksykon adresowany jest do osób, które dopiero rozpoczynają kształcenie w branży gastronomicznej, oraz tych, które już pracują zawodowo, do pracowników gastronomii, techników żywienia i osób pracujących w handlu artykułami spożywczymi – oraz do wszystkich, którzy chętnie gotują i pasjonują się sztuką kulinarną.

Rea
Oprawa twarda

ISBN: 978-83-754-4594-7

Liczba stron: 1070

Format: 175x250mm

Cena katalogowa: 99,90 zł

Tłumaczenie: Magdalena Jałowiec-Sawicka