Ulubione warzywa pana Wilkinsona

Matt Wilkinson

Ulubione warzywa pana Wilkinsona

7.7

(9 ocen) wspólnie z

74,20

 

Najpierw proteiny, czyli mięso i ryby, potem węglowodany, na końcu warzywa. W ten sposób zwykle planujemy posiłki. Znany szef kuchni Matt Wilkinson proponuje, by odwrócić tę kolejność i zacząć od warzyw. Tę zasadę stosuje komponując dania do menu należącej do niego kultowej restauracji Pope Joan w Melbourne, słynącej z wyśmienitych i zmieniających się w zależności od pory roku potraw, których bazą są warzywa zebrane w szczycie sezonu, a więc świeże i tanie. Ta pięknie ilustrowana książka zawiera nie tylko przepisy kulinarne, ale również wskazówki dotyczące uprawy warzyw - w przydomowych ogródkach, na balkonach, a nawet w doniczkach - oraz mnóstwo ciekawostek i anegdot, dzięki którym można ją czytać dla czystej przyjemności. Nie jest to jednak książka wegetariańska. W składnikach wielu spośród ponad 80 przepisów jest mięso lub ryba, ale prawdziwymi gwiazdami są oczywiście ulubione warzywa pana Wilkinsona.

Albatros
Oprawa twarda

Wydanie: pierwsze

ISBN: 978-83-765-9920-5

EAN: 9788376599205

Liczba stron: 304

Albatros

Format: 190x250mm

Cena detaliczna: 74,20 zł

Komentarze nie są potwierdzone zakupem