Towar jako przedmiot handlu Podręcznik Prowadzenie sprzedaży Tom 1 Technikum, Zasadnicza szkoła zawodowa

Iwona Wielgosik

Towar jako przedmiot handlu Podręcznik Prowadzenie sprzedaży Tom 1 Technikum, Zasadnicza szkoła zawodowa

 

Podręcznik podzielony jest na trzy części. W części pierwszej OGÓLNA CHARAKTERYSTYKA TOWARÓW opisano: asortyment towarowy, jakość, magazynowanie, transport, opakowanie, oznakowanie i konserwację towarów. W części drugiej CHARAKTERYSTYKA TOWAROZNAWCZA ŻYWNOŚCI przedstawiono: mleko i przetwory mleczne, mięso i przetwory mięsne, drób i przetwory drobiowe, jaja, ryby i przetwory rybne, tłuszcze, owoce, warzywa, grzyby i ich przetwory, ziemniaki i przetwory ziemniaczane, zboża i przetwory zbożowe, cukier, miód i wyroby cukiernicze, koncentraty spożywcze, używki i przyprawy roślinne oraz napoje alkoholowe i bezalkoholowe. W części trzeciej CHARAKTERYSTYKA TOWAROZNAWCZA ARTYKUŁÓW NIEŻYWNOŚCIOWYCH opisano: szkło i wyroby ze szkła, wyroby ceramiczne, surowce i wyroby włókiennicze, skórę i wyroby skórzane, papier i wyroby papiernicze, artykuły chemii gospodarczej, wyroby kosmetyczne i perfumeryjne oraz tworzywa sztuczne.
Na końcu każdego rozdziału zamieszczono pytania testowe i zadania.

eMPi2 Mariana Pietraszewskiego
Oprawa miękka

ISBN: 978-83-623-2568-9

Liczba stron: 324

Format: 165x235mm

Cena katalogowa: 27,00 zł