Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem Podręcznik Część 1 Technikum

Aleksandra Procner

Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem Podręcznik Część 1 Technikum

 

Książka jest przeznaczona dla uczniów, zawód: technik żywienia i gospodarstwa domowego, kucharz.

Autorka podaje w niej podstawowe przepisy sanitarno-higieniczne obowiązujące w zakładach żywienia zbiorowego oraz przepisy i normy obowiązujące w gospodarce żywnościowej. Charakteryzuje środki żywnościowe i metody ich utrwalania, omawia znaczenie analizy sensorycznej w ocenie jakości surowców i potraw, warunki i metody przeprowadzania oceny. Przedstawia procesy technologiczne stosowane w produkcji gastronomicznej. Szczegółowo omawia ocenę towaroznawczą i zastosowanie tłuszczów spożywczych, warzyw, ziemniaków, grzybów, owoców, mleka oraz przetworów mlecznych w technologii gastronomicznej.

WSiP
Oprawa miękka

Wydanie: 16

ISBN: 978-83-020-2789-5

Liczba stron: 256

Format: 145x205mm

Cena katalogowa: 39,50 zł