Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Część 2 przygotowywanie i wydawanie dań. Kwalifikacja hgt. 02

Małgorzata Konarzewska

Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Część 2 przygotowywanie i wydawanie dań. Kwalifikacja hgt. 02

69,14

 



Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Przygotowywanie i wydawanie dań. Kwalifikacja HGT.02. Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych, kucharz. Część 2, po podstawówce, szkoła branżowa I stopnia - opis produktu:

Znany i lubiany podręcznik dostosowany do podstawy programowej z 2019 r. omawia dokładnie procesy przyrządzania ciast, zup, sosów oraz zakąsek zimnych i gorących. Opisuje także rodzaje mięs i ich wykorzystanie w gastronomii. Przedstawia zasady przygotowywania i podawania napojów alkoholowych i bezalkoholowych. Pozwala zapoznać się z cechami charakterystycznymi kuchni różnych regionów Polski oraz innych krajów. Liczne rysunki i zdjęcia ułatwiają zrozumienie omawianych treści. Publikacja obfituje w ciekawe przepisy.

Podręcznik dostosowany językowo i merytorycznie do wieku odbiorcy. Zawiera kluczową terminologię techniczną stosowaną w branży gastronomicznej, w przypadku terminów obcojęzycznych wskazano ich poprawną wymowę.

Obowiązkowa pozycja w przygotowaniach do egzaminu zawodowego! Wiadomości teoretyczne wsparte licznymi przykładami, ćwiczeniami i ilustracjami przybliżającymi praktyczne zastosowanie wiedzy.

WSiP
Oprawa miękka

Wydanie: 1

ISBN: 978-83-02-18310-2

EAN: 9788302183102

Liczba stron: 572

Cena detaliczna: 77,00 zł

Komentarze nie są potwierdzone zakupem