Tak dziś jemy Biografia jedzenia

Bee Wilson

Tak dziś jemy Biografia jedzenia

44,99 zł

3000

 

Jeszcze nigdy nie mieliśmy tylu superfoods… i tylu rodzajów chipsów.
Jeszcze nigdy nie mieliśmy takiego problemu z definicją jedzenia.
Czy wiesz, że na Islandii uprawia się banany, a w Danii jeszcze 30 lat temu nie znano czosnku? Za życia dwóch pokoleń dokonała się globalna zmiana. Tradycyjne diety oparte na ograniczonej liczbie składników ustąpiły miejsca najrozmaitszym modom i trendom, w mediach roi się od samozwańczych ekspertów żywieniowych, a my czujemy się coraz bardziej zagubieni.
Część z nas korzysta z bogactwa, do którego wcześniej nie mieliśmy dostępu: smakuje egzotycznych ziół, zaopatruje się na ryneczkach i wymienia przepisami na wyszukane potrawy. Innych jedzenie powoli zabija: powoduje cukrzycę i problemy z sercem na skalę dotąd niespotykaną. Zdrowa żywność jest droższa i trudniej dostępna, a otyłość – paradoksalnie – coraz częściej idzie w parze z niedożywieniem.
Tak dziś jemy to pasjonujący reportaż o znikającej godzinie lunchu, sproszkowanych zamiennikach jedzenia takich jak Huel, braku czasu na gotowanie oraz rosnącej popularności weganizmu i Uber Eats. Jeśli chcesz się dowiedzieć, jak rewolucja żywieniowa wpływa na nasze zdrowie, relacje z ludźmi i otaczający na świat – ta książka jest dla Ciebie.

Sine Qua Non
Broszurowa ze skrzydełkami

Wydanie: pierwsze

ISBN: 978-83-812-9653-3

Tytuł oryginalny: The Way We Eat Now

Liczba stron: 496

Format: 150x215mm

Cena katalogowa: 44,99 zł

Tłumaczenie: Magda Witkowska

Cena pakietu

89,89 zł

5694

Cena pakietu

84,89 zł

5394

Cena pakietu

84,89 zł

5394

Cena pakietu

84,89 zł

5394

Cena pakietu

81,89 zł

5214

Cena pakietu

89,89 zł

5694