Szkoła piekarnictwa 80 przepisów na chleb i wypieki cukiernicze Le Cordon Bleu

Szkoła piekarnictwa 80 przepisów na chleb i wypieki cukiernicze Le Cordon Bleu

73,78

 

W tym przepięknie wydanym albumie najlepsi szefowie kuchni prezentują przepisy na bagietki, chleby żytnie, orkiszowe czy razowe, ciabatty, brioszki, rogaliki i wiele innych piekarniczych wypieków. Prestiżowa szkoła Le Cordon Bleu odkrywa przed Czytelnikiem wszystkie techniki przygotowania i wypiekania chleba! W książce zebrano receptury na pieczywo z całego świata, nie brakuje też praktycznych porad dotyczących różnych metod wyrabiania i formowania ciasta. Dodatkowo przepisy opatrzono zdjęciami prowadzącymi adeptów piekarnictwa krok po kroku aż do pysznego bochenka. Odbiorcy: – osoby, które uwielbiają wszelkiego rodzaju pieczywo – wszyscy, którzy chcą poznać techniki przygotowania we własnej kuchni wyśmienitych wypieków piekarniczych – a także osoby, które poszukują szerokiego wyboru przepisów na: domowe rogaliki, ciabatty, brioszki czy bagietki, aż po różnego rodzaju chleby Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę: – zawiera ponad 80 najlepszych przepisów sygnowanych przez elitarną szkołę Le Cordon Bleu – wszystkie przepisy są opatrzone pięknymi fotografiami – dodatkowo szefowie kuchni dzielą się z Czytelnikiem swoimi poradami – zawarte w książce przepisy gwarantują przygotowanie wyjątkowo smacznego pieczywa

Jedność
Oprawa twarda

ISBN: 9788381447928

EAN: 9788381447928

Tytuł oryginalny: L’École de la Boulangerie. 80 pains et viennoiseries

Liczba stron: 320

Format: 23.5x29.0cm

Cena detaliczna: 119,00 zł

Komentarze nie są potwierdzone zakupem