Sporządzanie potraw i napojów. Kwalifikacja HGT.02 / TG.07. Część 1. Podręcznik do zawodu kucharz, technik żywienia i usług gastronomicznych

Marzanna Zienkiewicz

Sporządzanie potraw i napojów. Kwalifikacja HGT.02 / TG.07. Część 1. Podręcznik do zawodu kucharz, technik żywienia i usług gastronomicznych

67,70

 

Publikacja "Sporządzanie potraw i napojów. Kwalifikacja HGT.02/TG.07. Część 1. Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych, kucharz" to podręcznik, który przygotowuje uczniów szkół ponadpodstawowych do wykonywania tytułowych zawodów. Pozycja jest autorstwa Marzanny Zienkiewicz. Jest zgodna z założeniami kwalifikacji TG.07 (tzn. "Sporządzanie potraw i napojów") i opracowana według podstaw programowej z 2019 roku.

W publikacji tej autorka omówiła zagadnienia z zakresów: PDG, KPS, BHP i kwalifikacji HGT.02/TG.07, które dotyczą ogólnego wyposażenia zakładów gastronomicznych. Podręcznik stanowi rzetelnie skonstruowany przewodnik oraz wsparcie podczas przygotowań do egzaminu potwierdzającego kwalifikacje zawodowe.

Na początku autorka porusza kwestię zasad BHP, istotnych w wykonywaniu profesji kucharza. Kolejno podejmuje zagadnienia ekonomiczne z uwzględnieniem szczególnych w tej kwestii postanowień prawnych, umowy o pracę, zakładania własnej działalności. Następnie prezentuje elementy wyposażenia konkretnych lokali gastronomicznych. Podejmuje także temat szczególnej roli dobrej kondycji psychicznej oraz kultury osobistej pracownika lokalu gastronomicznego. Język podręcznika jest jasny i klarowny, w pełni zrozumiały przez uczniów branżowych szkół ponadpodstawowych.

W publikacji umieszczono wykaz najważniejszych terminów wykorzystywanych w branży gastronomicznej. Przy nazwach obcojęzycznych umieszczono ich poprawną wymowę. Dla lepszego zrozumienia wiedzy teoretycznej autorka umieściła liczne wizualne przykłady.
Podręcznik jest dostosowany językowo i merytorycznie do wieku odbiorcy. Przedstawiono tu podstawową terminologię techniczną stosowaną w branży gastronomicznej, w przypadku terminów obcojęzycznych wskazano ich poprawną wymowę. Podręcznik zawiera wykaz najważniejszych terminów i pojęć branżowych w językach polskim, angielskim i niemieckim.

WSiP
Oprawa miękka

ISBN: 978-83-021-7359-2

EAN: 9788302173592

Liczba stron: 456

Format: 170x245mm

Cena detaliczna: 75,40 zł

Komentarze nie są potwierdzone zakupem

Inni klienci sprawdzali również

6.6 / 10 (70 ocen)

2591

25,91 zł - najniższa cena 38,90 zł - cena detaliczna
Do koszyka

7.1 / 10 (3371 ocen)

2999

29,99 zł - najniższa cena 44,99 zł - cena detaliczna
Do koszyka

7.8 / 10 (9 ocen)

3329

30,99 zł - najniższa cena 49,99 zł - cena detaliczna
Do koszyka

7.2 / 10 (179 ocen)

2789

27,89 zł - najniższa cena 44,99 zł - cena detaliczna
Do koszyka

2850

28,50 zł - najniższa cena 56,99 zł - cena detaliczna
Do koszyka

10.0 / 10 (6 ocen)

3097

30,97 zł - najniższa cena 49,95 zł - cena detaliczna
Do koszyka

7.6 / 10 (180 ocen)

2970

29,70 zł - najniższa cena 47,90 zł - cena detaliczna
Do koszyka

3038

35,90 zł (-15%) - najniższa cena 49,00 zł (-38%) - cena detaliczna
Do koszyka

8.8 / 10 (18 ocen)

3349

33,49 zł - najniższa cena 49,99 zł - cena detaliczna
Do koszyka

3349

37,49 zł (-10%) - najniższa cena 49,99 zł (-33%) - cena detaliczna
Do koszyka