Pyzy, pierogi, kluski

Opracowanie Zbiorowe

Pyzy, pierogi, kluski

12,99

 

Proponujemy ciekawe przepisy na pyzy, kluski i pierogi. Mogą one być zarówno samodzielnym daniem, jak i dodatkiem do dania głównego obiadu lub kolacji. Zamieszczamy wskazówki, jak przygotować pyszne pierogi, kluski, kopytka, pyzy oraz knedle. Oprócz popularnych kopytek, leniwych, zacierek czy klusek śląskich znajdą tutaj Państwo przepisy na makiełki, kluski szwajcarskie, szare z kiszoną kapustą, grysikowe z powidłami i wiele innych.Na pewno znajdą tu coś dla siebie i miłośnicy mięsa, i wegetarianie, a także łasuchy ¬– nie zabraknie też słodkości. Mamy nadzieję, że nasze propozycje zachęcą Państwa do dalszych eksperymentów kulinarnych. Przykładowe przepisy: pyzy z mięsem po warszawsku, cepeliny z kapustą, kartacze babci, poznańskie pyzy drożdżowe, pierogi domowe, kluski szare, kluski ze szpinakiem, kluski marchewkowe, kluski z fasoli, kluski francuskie, knedle z truskawkami, knedle tyrolskie.

Prószyński Media
Oprawa miękka

Wydanie: pierwsze

ISBN: 978-83-796-1004-4

EAN: 9788379610044

Liczba stron: 176

Prószyński Media

Format: 165x235mm

Cena detaliczna: 12,99 zł

Rok wydania: 2014

Komentarze nie są potwierdzone zakupem