Przy stole z papieżem Franciszkiem Jego historie, jego potrawy, jego goście

Roberto Alborghetti

Przy stole z papieżem Franciszkiem Jego historie, jego potrawy, jego goście

59,00

 

Pewnie nieliczni ludzie wiedzą, że Papież Franciszek zanim zdobył dyplom z filozofii i teologii, ukończył szkołę średnią jako technik chemii spożywczej. Dlatego też żywność i kuchnia mają dla niego szczególne znaczenie. Książka ta jest jedyną w swoim rodzaju biografią, która ukazuje Papieża Franciszka w nowej i oryginalnej perspektywie, w której znajdzie się także miejsce na 36 prostych i smacznych przepisów, inspirowanych niejako jego życiem.

Księga ta ma również wymiar kulturowy i informacyjny. Opisywane fakty są zgodne z prawdą i udokumentowane. Ukazuje ona relację papieża do pożywienia i do jego religijnego znaczenia. Tak jedzenie jak i wspólne jego spożywanie budują relacje, przekazują pamięć i kulturę i są fundamentalnym czynnikiem społecznego i ekonomicznego rozwoju.

Roberto Alborghetti - reporter, artysta, producent filmowy i autor około sześćdziesięciu książek (biografie, wywiady, opowiadania). W sposób szczególny zainteresował się osobą papieża Franciszka. Napisał już o nim sześć książek. Zainspirowany faktem, iż papież Franciszek każdą modlitwę Anioł Pański kończy życzeniami: „dobrego obiadu”, postanowił poświęcić kolejna książkę tematyce pożywienia, ale widzianego oczami Franciszka. Powstała książka „Przy stole z papieżem Franciszkiem” – wydana w Italii przez prestiżowe wydawnictwo Mondadori – stała się od razu wydarzeniem wydawniczym i medialnym. W ciągu paru miesięcy przetłumaczono ją na wiele języków a artykuły i recenzje ukazały się na szpaltach wielu ważnych gazet i portali.

Książka wydana już w 14 krajach przez największych Wydawców i przetłumaczona na 8 języków.

Jedność
Oprawa twarda

ISBN: 978-83-814-4144-5

EAN: 9788381441445

Liczba stron: 208

Format: 19.5x25.5cm

Cena detaliczna: 59,00 zł

Komentarze nie są potwierdzone zakupem