Podstawy gastronomii Od żywności do turystyki kulinarnej

Milewska Mariola, Prączko Anna, Stasiak Andrzej

Podstawy gastronomii Od żywności do turystyki kulinarnej

49,87

 

Usługi gastronomiczne są ważną częścią sektora usług. Autorzy przedstawili m.in. krótką historię gastronomii, istotę gastronomii i usługi gastronomicznej, pojęcia stosowane w gastronomii, podstawowe wyposażenie placówki gastronomicznej, produkt gastronomiczny i jego atrakcyjność turystyczną, rolę promocji informacji w gastronomii oraz trendy w rozwoju współczesnej gastronomii.

Książka jest przeznaczona głównie dla studentów kierunków turystycznych, hotelarskich, technicznych 9technologia żywności) i rolniczych (technologia żywności, żywienie człowieka, agroturystyka), uczniów szkół policealnych i uczestników szkoleń o profilu gastronomicznym, turystycznym i hotelarskim. Książka z pewnością zainteresuje również właścicieli i zarządzających placówkami gastronomicznymi.

PWE
Oprawa miękka

Wydanie: drugie

ISBN: 978-83-208-2274-8

EAN: 9788320822748

Liczba stron: 404

Format: 160x240mm

Cena detaliczna: 64,90 zł

Komentarze nie są potwierdzone zakupem