Niewyczerpane źródło energii Nasiona rośliny strączkowe i zboża w naszej kuchni

Cinzia Trenchi

Niewyczerpane źródło energii Nasiona rośliny strączkowe i zboża w naszej kuchni

8.0

(1 ocena) wspólnie z

23,56

 

Są małe, pożywne, pełne energii, po prostu doskonałe! Świeże, suszone, zmielone na mąkę, jako makarony, pieczywo, oleje i napoje: zboża i rośliny strączkowe oraz nasiona są w stanie wyżywić nas w sposób zrównoważony, zdrowy i kompletny. Tanie, łatwe do nabycia i przechowywania, dostępne przez cały rok, są proste w przyrządzaniu, a jednocześnie są niewyczerpanym bogactwem do przygotowania prawie nieskończonej ilości potraw, od przystawek po pierwsze dania, od drugich dań po desery i przekąski.
Książka ta dzieli się na pięć rozdziałów, poświęconych właśnie śniadaniom, obiadom, przekąskom, kolacjom i deserom. Całość poprzedzona jest wartościowym, rzeczowym, pełnym istotnych informacji wstępem. Wyczerpująco opisano też właściwości użytych do przygotowania potraw składników. Książkę pięknie uzupełniają zdjęcia, które prezentują proste i smaczne przepisy, sprawiając, że zdrowe i zrównoważone jedzenie staje się apetyczne.

Jedność
Oprawa twarda

Wydanie: pierwsze

ISBN: 978-83-814-4100-1

EAN: 9788381441001

Tytuł oryginalny: Ceveals, Legumes and Seeds. An Inexhaustible Source of Energy

Liczba stron: 160

Format: 18.5x26.5cm

Cena detaliczna: 38,00 zł

Komentarze nie są potwierdzone zakupem