Kulinarna podróż zmysłów. Od Okawango po Bałtyk

Joseph Seeletso

Kulinarna podróż zmysłów. Od Okawango po Bałtyk

 

Joseph „Józek” Seeletso – Botswańczyk z urodzenia, od wielu lat Polak z wyboru. Absolwent prestiżowej angielskiej uczelni gastronomicznej Westminster College w Londynie, gdzie uzyskał tytuł Chef de Cusine. Kucharz, artysta, kulinarny wizjoner. Od wielu lat zakochany w Polsce, jej smakach, podejściu do tradycji kultywowanych zarówno w życiu, jak i w kuchni.
Wędrówka po kuchniach świata zaowocowała wydaniem pierwszej autorskiej książki. To przepisy, które łączą afrykańskie inspiracje i tradycyjne polskie składniki oraz polskie inspiracje z tradycją zaczerpniętą z serca Afryki. To kuchnia z apetytem na poszukiwanie nowych smaków i harmonii.

Świat Książki
Oprawa: Skórzana

Wydanie: pierwsze

ISBN: 978-83-794-3703-0

Liczba stron: 240

Świat Książki

Format: 210x260mm

Cena katalogowa: 39,90 zł

Rok wydania: 2014