Kuchnia survivalowa bez ekwipunku Gotowanie w terenie Część 2

Artur Bokła, Katarzyna Mikulska

Kuchnia survivalowa bez ekwipunku Gotowanie w terenie Część 2

22,88

 

To nie tylko książka, ale stworzone z pasją narzędzie przetrwania. W tej części "Kuchni survivalowej" zaprezentowano różne sposoby wędzenia, krzesania ognia oraz tajniki doboru hubki i rozpałki. Poznasz techniki pieczenia – w glinie, na spodku, w piecu glinianym i pod kloszem. Bezcenna, sprawdzona w praktyce wiedza, która może uratować zdrowie, a nawet życie. Tylko przygotowani przetrwają! Toolbook zawiera: przepisy kulinarne z wykorzystaniem roślin łąkowych (np. mąka z kłączy perzu), leśnych (np. mąka z żołędzi) oraz bagiennych (np. ziołowe podpłomyki z mąką z pałki wodnej), prezentację technik gotowania w terenie (pieczenie w glinie, w glinianym piecu, wędzenie), techniki krzesania ognia oraz przygotowania hubki i rozpałki, filmy instruktażowe dostępne w aplikacji Pascal AR, sól, linijkę calową i centymetrową.

Pascal
Oprawa miękka

ISBN: 978-83-810-3653-5

EAN: 9788381036535

Liczba stron: 156

Format: 11.5x19.0cm

Cena detaliczna: 36,90 zł

Komentarze nie są potwierdzone zakupem