Klasztorna Kuchnia Św Hildegardy Ryby i dania postne Kuchnia która leczy

Yvette Salomon

Klasztorna Kuchnia Św Hildegardy Ryby i dania postne Kuchnia która leczy

34,90 zł

2527

 

Czy przepisy znane od wieków mają szansę zagościć we współczesnej kuchni? Oczywiście, ważne tylko, by spośród wielu dań, jakimi raczono się w dawnych wiekach wybrać te właściwe, czyli zdrowe i pożywne. Nie zapraszamy na biesiadę, podczas której półmiski uginały się od ciężaru tłustego mięsiwa, lecz do kuchni świętej Hildegardy, opartej na zasadach zdrowego żywienia, do kuchni, w której królują ryby i znakomite potrawy z warzyw. Klarowna zupa rybna, kluseczki ze szczupakiem, filet z ryby ze świeżym serem i ziołami, ryba z dynią, jajka z pokrzywą, marchewka duszona czy makaron orkiszowy z warzywami z patelni - receptury sprawdzone i potwierdzone przez współczesną medycynę.

AA
Oprawa twarda

ISBN: 978-83-629-2795-1

Tytuł oryginalny: Hildegard - Die gute Kuche

Liczba stron: 160

Format: 170x240mm

Cena katalogowa: 34,90 zł

Tłumaczenie: Monika Dobija