Hodujemy kiełki Smaczne źródło zdrowia i energii

Kathleen Obannon

Hodujemy kiełki Smaczne źródło zdrowia i energii

15,00 zł

1166

 

Kiełki są źródłem energii i zdrowia. Od tysiącleci odgrywają istotną rolę w żywieniu i znajdują zastosowanie zarówno w zapobieganiu, jak i leczeniu chorób cywilizacyjnych, takich jak zawał czy nowotwór. Dzięki nim możesz się cieszyć różnorodnością świeżych warzyw przez cały rok.

Dlaczego kiełki nazwane są pokarmem życia? Nasiona zawierają niezwykle cenne substancje odżywcze, dopiero jednak w procesie kiełkowania dochodzi do wielkiej przemiany. Uaktywniane są bowiem enzymy niezbędne do wzrostu rośliny, a złożone węglowodany i białka zostają zamienione na proste. W tej formie są łatwo trawione i przyswajane przez organizm. Kiełki to prawdziwe koncentraty witamin i mikroelementów, eksplozja wzrostu i energii.

Autorka przedstawia, jak w prosty sposób hodować kiełki w domu, kupować właściwe nasiona do kiełkowania, a także jak przygotowywać zdrowe i smaczne posiłki z kiełkami – pełne życiodajnej energii.

Źródła Życia
Oprawa miękka

ISBN: 978-83-621-0314-0

Tytuł oryginalny: Sprouts: the savory source for health and vitality

Liczba stron: 64

Format: 160x215mm

Cena katalogowa: 15,00 zł

Tłumaczenie: Katarzyna Skrzypczak