Fleksitarianizm. Zielona kuchnia bez wyrzeczeń

Michalina Dudowicz

Fleksitarianizm. Zielona kuchnia bez wyrzeczeń

43,39

 

Chcesz zdrowo się odżywiać i jednocześnie zadbać o planetę? Jedz dużo warzyw i mało mięsa! Poznaj kuchnię w duchu fleksitarianizmu! Minęły już czasy, kiedy codziennie na stole musiał się pojawić kawałek mięsa. Jednak dieta wegetariańska, choć coraz bardziej popularna, ze względów zdrowotnych lub po prostu z tęsknoty za niektórymi smakami, nie jest dla każdego. Rozwiązaniem „pomiędzy” jest fleksitarianizm, czyli kuchnia w większości roślinna, jednak dopuszczająca od czasu do czasu produkty pochodzące od zwierząt. Michalina Dudowicz, autorka popularnego profilu na Instagramie inmykitchen_pl, dzieli się swoimi doświadczeniami związanymi z elastycznym sposobem jedzenia – naturalnym i bez wyrzeczeń. W książce znajdziesz przepisy na śniadania, obiady i kolacje; makarony, sałatki, tapasy i desery. Jajka sadzone po azjatycku? Placuszki jogurtowe z sosem borówkowym i limonką? Tarta ze szparagami i szynką dojrzewającą? A może pieczone marchewki z dipem z ricotty? Dzięki tej książce bez trudu skomponujesz fleksitariańskie menu. Elastyczne, pyszne, zdrowe i przede wszystkim łatwe do stosowania! Skusisz się?

Pascal
Oprawa twarda

ISBN: 978-83-831-7172-2

EAN: 9788383171722

Liczba stron: 224

Format: 16.2x22.5cm

Cena detaliczna: 69,99 zł

Komentarze nie są potwierdzone zakupem