Dzikie smaki. Kuchnia zwariowanego zbieracza roślin

Małgorzata Ruszkowska, Nowakowska Kaja

Dzikie smaki. Kuchnia zwariowanego zbieracza roślin

8.0

(8 ocen) wspólnie z

30,94

 

Trzeba być szaleńcem, żeby jeść to, co zerwie się na łące lub w lesie? Wcale nie! Wystarczy chęć odkrywania nowych smaków, korzystanie z rad popartych wiedzą i odrobina kulinarnej fantazji.
Kaja Nowakowska i Gosia Ruszkowska, blogerki znane jako Mead Ladies, radzą, jak bezpiecznie znaleźć, zbierać i przyrządzić to, co rośnie wokół nas. Wcale nie musisz mieszkać na wsi, żeby zostać zbieraczem dzikich roślin. Dowiedz się, jak w wielkim mieście zdobyć rośliny wolne od zanieczyszczeń. Poznaj dania z grzybów, korzeni, liści, owoców, nasion i kwiatów.
Wiedza tajemna? Szamańskie zwyczaje? Magiczne praktyki? Oczywiście, ale poparte naukową wiedzą!

Pascal
Oprawa miękka

Wydanie: pierwsze

ISBN: 978-83-810-3162-2

Liczba stron: 336

Format: 23.6x16.5

Cena detaliczna: 49,90 zł

Komentarze nie są potwierdzone zakupem