Dzikie kiszonki i inne fermentacje

Małgorzata Ruszkowska, Nowakowska Kaja

Dzikie kiszonki i inne fermentacje

4.5

(2 oceny) wspólnie z

49,90

 

Fermentacja to sztuka i prawdziwa przygoda! I ogromne pole do eksperymentowania!
Z powodzeniem można kisić nie tylko popularne warzywa, ale także dzikie rośliny, a nawet grzyby. Przepyszne efekty zaskoczą nawet ciebie.
Kaja Nowakowska i Gosia Ruszkowska, blogerki znane jako Mead Ladies, radzą, jak BEZPIECZNIE i smacznie fermentować to, co rośnie wokół nas (dzika marchew, lipa, bez lilak, boczniak, rdestowiec, żółtlica, głóg, stokrotka i wiele innych).
Kiszonki i fermentacje to nie tylko kulinarna fantazja! To przede wszystkim samo zdrowie – jedzenie kiszonek i innych fermentowanych produktów pozytywnie wpływa na nasz organizm: wzmacnia jelita, poprawia trawienie i zwiększa odporność.
Poznaj również Dzikie smaki. Kuchnię zwariowanego zbieracza roślin, gdzie znajdziesz przepisy na pyszne dania z grzybów, korzeni, liści, owoców, nasion i kwiatów.

Pascal
Broszurowa ze skrzydełkami

Wydanie: pierwsze

Data pierwszego wydania:
2018-08-31

ISBN: 978-83-810-3250-6

EAN: 9788381032506

Liczba stron: 336

Format: 20.2x18.6

Cena detaliczna: 49,90 zł

Komentarze nie są potwierdzone zakupem