Dzieje łakomstwa i obżarstwa

Adrianna Stawska-Ostaszewska

Dzieje łakomstwa i obżarstwa

5.9

(13 ocen) wspólnie z

24,79

 

Historia ludzkiego obżarstwa. Jak na przestrzeni wieków ludzie zaspokajali swój apetyt. Badaczka historii kultur kulinarnych, dziennikarka, felietonistka i pisarka zabiera nas w podróż w czasie, poznamy: kuchnię starożytnego Rzymu czy kulinarne rytuały prasłowiańskie. Poznamy wybitne postacie m in: Stanisława Czerniecki - ojciec polskiej gastronomii i Król Kucharzy Marie Antoine Careme. Całość opatrzona jest współczesnymi przepisami kulinarnymi.

HARDE
Broszurowa ze skrzydełkami

ISBN: 978-83-662-5232-5

EAN: 9788366252325

Liczba stron: 224

Format: 14.5x20.5cm

Cena detaliczna: 39,99 zł

Komentarze nie są potwierdzone zakupem