Dieta bez mleka i glutenu. Wydanie drugie poprawione

Barbara Kuligowska-Dudek

Dieta bez mleka i glutenu. Wydanie drugie poprawione

35,00

 

Trądzik, trudna do leczenia nadwaga, bóle głowy, ciągłe katary i zapalenia zatok, reumatyzm, problemy skórne, astma, zespół przewlekłego zmęczenia. Jeżeli niepokoją cię którekolwiek z tych objawów, to warto rozważyć wpływ pokarmów na ich powstawanie. Może okazać się, że twój układ odpornościowy traktuje jako wroga niektóre składniki pokarmowe, doprowadzając w ten sposób do reakcji alergicznych różnego typu. W szczególności wiele osób uzyskuje dodatni wynik w testach alergicznych na mleko, jaja i gluten (lub pszenicę).

W książce znajdziesz między innymi informacje:
• Jakich produktów unikać na diecie bez mleka i bez glutenu.
• Dlaczego bakterie jelitowe są bardzo ważne dla naszego zdrowia.
• Skąd czerpać wapń, jeżeli źle tolerujemy mleko.
• Co jeść, żeby długo zachować młodość, witalność i dobre samopoczucie.
A oprócz tego przepisy na dania bez mleka i bez glutenu.

Poligraf
Oprawa miękka

ISBN: 978-83-785-6553-6

EAN: 9788378565536

Liczba stron: 248

Format: 14.6x20.3

Cena detaliczna: 35,00 zł

Komentarze nie są potwierdzone zakupem