Ajurwedyjska książka kucharska Jak zdrowo żyć i dobrze się odżywiać

Desai Urmila, Morningstar Amadea

Ajurwedyjska książka kucharska Jak zdrowo żyć i dobrze się odżywiać

59,00

 

Nowa edycja Ajurwedyjskiej książki kucharskiej!

Zawiera ponad 250 sprawdzonych, prostych, łatwych w przygotowaniu przepisów, stworzonych, by wspomóc zachowanie witalności i energii przez długie lata. Oferuje szeroki wachlarz zindywidualizowanych receptur, dostosowanych do poszczególnych typów konstytucjonalnych - od orientalnych dań indyjskich aż po europejskie i amerykańskie specjały.

„Książka prezentuje proste przepisy oparte na zasadach ajurwedy, które mogą służyć każdemu za przewodnik w codziennym gotowaniu”.
dr Vasant Lad, lekarz ajurwedyjski, autor: „Ayurveda, The Science of Self-Healing”, współautor: „The Yoga of Herbs”

„Jednym z najbardziej pożytecznych fragmentów książki są schematy menu; pokazano tu diety dla różnych ajurwedyjskich typów, jak również poszczególne menu, bezpieczne dla wszystkich”.
dr David Frawley, autor: „Ayurvedic Healing: A comprehensive Guide”, współautor: „The Yoga of Herbs”

„Książka, zainspirowana ajurwedyjską nauką o żywieniu, uczy czytelników posługiwać się pożywieniem w celu polepszenia jakości ich życia”
Dr. Robert Svoboda, lekarz ajurwedyjski, autor: „Prakruti, Your Ayurvedic Constitution”

„Nie jest to kolejna książka kucharska, mamy przed sobą unikalny podręcznik służący osiągnięciu pełnego zdrowia. Jeśli będzie stosowany ze zrozumieniem, doprowadzi do okrycia zupełnie nowego wymiaru troski o zdrowie i radości płynącej z jedzenia”.
Yogi Amrit Desai, założyciel Centrum Kripalu, kierownik duchowy

Amadea Morningstar – uzyskała licencjat w dziedzinie żywienia na Uniwersytecie Kalifornijskim w Berkeley, a następnie tytuł magistrapsychoterapii. Przez 15 lat nauczała i prowadziła praktykę dietetyka. W 1983 rozpoczęła studia nad ajurwedą i jej praktycznym zastosowaniem, które sprawiły, że ajurweda stała się kluczowym elementem jej prywatnej praktyki leczenia oraz nauczania. Od 1984 roku pracuje w Instytucie Ajurwedy w Albuquerque, w Nowym Meksyku.

Urmila Desai – poznała i doświadczyła kuchni ajurwedyjskiej w swojej rodzinnej wiosce Halol, w Indiach. W wieku 19 lat wyszła za mąż za Jogina Amrita Desai. Od tego momentu zaangażowała się praktykę jogi, zdrowia oraz gotowania. Inspiracja przepisami ajurwedyjskimi wypływa z jej duchowej praktyki.

Wieloletnia znajomość autorek, oparta o doświadczenie twórczego gotowania, zaowocowała powstaniem niniejszej książki.

Zielone wydawnictwo
Broszurowa ze skrzydełkami

ISBN: 978-83-658-5229-8

EAN: 9788365852298

Tytuł oryginalny: The Ayurvedic cookbook

Liczba stron: 428

Format: 165x235mm

Cena detaliczna: 59,00 zł

Komentarze nie są potwierdzone zakupem

Inni klienci sprawdzali również

6.9 / 10 (3143 ocen)

2199

21,99 zł - najniższa cena 32,90 zł - cena detaliczna
Do koszyka

5.5 / 10 (195 ocen)

990

9,90 zł - najniższa cena 44,99 zł - cena detaliczna
Do koszyka

7.3 / 10 (715 ocen)

2356

23,56 zł - najniższa cena 38,00 zł - cena detaliczna
Do koszyka

8.6 / 10 (19 ocen)

3329

33,29 zł - najniższa cena 49,99 zł - cena detaliczna
Do koszyka

6.8 / 10 (396 ocen)

1750

17,50 zł - najniższa cena 34,99 zł - cena detaliczna
Do koszyka

7.7 / 10 (310 ocen)

3235

32,35 zł - najniższa cena 44,90 zł - cena detaliczna
Do koszyka

7.9 / 10 (24 ocen)

2679

26,79 zł - najniższa cena 39,99 zł - cena detaliczna
Do koszyka

6.6 / 10 (29 ocen)

2789

27,89 zł - najniższa cena 44,99 zł - cena detaliczna
Do koszyka

6.0 / 10 (1 ocena)

2474

24,74 zł - najniższa cena 39,90 zł - cena detaliczna
Do koszyka

7.1 / 10 (18 ocen)

2169

21,69 zł - najniższa cena 34,99 zł - cena detaliczna
Do koszyka