Ajurwedyjska książka kucharska Jak zdrowo żyć i dobrze się odżywiać

Desai Urmila, Morningstar Amadea

Ajurwedyjska książka kucharska Jak zdrowo żyć i dobrze się odżywiać

59,00

 

Nowa edycja Ajurwedyjskiej książki kucharskiej!

Zawiera ponad 250 sprawdzonych, prostych, łatwych w przygotowaniu przepisów, stworzonych, by wspomóc zachowanie witalności i energii przez długie lata. Oferuje szeroki wachlarz zindywidualizowanych receptur, dostosowanych do poszczególnych typów konstytucjonalnych - od orientalnych dań indyjskich aż po europejskie i amerykańskie specjały.

„Książka prezentuje proste przepisy oparte na zasadach ajurwedy, które mogą służyć każdemu za przewodnik w codziennym gotowaniu”.
dr Vasant Lad, lekarz ajurwedyjski, autor: „Ayurveda, The Science of Self-Healing”, współautor: „The Yoga of Herbs”

„Jednym z najbardziej pożytecznych fragmentów książki są schematy menu; pokazano tu diety dla różnych ajurwedyjskich typów, jak również poszczególne menu, bezpieczne dla wszystkich”.
dr David Frawley, autor: „Ayurvedic Healing: A comprehensive Guide”, współautor: „The Yoga of Herbs”

„Książka, zainspirowana ajurwedyjską nauką o żywieniu, uczy czytelników posługiwać się pożywieniem w celu polepszenia jakości ich życia”
Dr. Robert Svoboda, lekarz ajurwedyjski, autor: „Prakruti, Your Ayurvedic Constitution”

„Nie jest to kolejna książka kucharska, mamy przed sobą unikalny podręcznik służący osiągnięciu pełnego zdrowia. Jeśli będzie stosowany ze zrozumieniem, doprowadzi do okrycia zupełnie nowego wymiaru troski o zdrowie i radości płynącej z jedzenia”.
Yogi Amrit Desai, założyciel Centrum Kripalu, kierownik duchowy

Amadea Morningstar – uzyskała licencjat w dziedzinie żywienia na Uniwersytecie Kalifornijskim w Berkeley, a następnie tytuł magistrapsychoterapii. Przez 15 lat nauczała i prowadziła praktykę dietetyka. W 1983 rozpoczęła studia nad ajurwedą i jej praktycznym zastosowaniem, które sprawiły, że ajurweda stała się kluczowym elementem jej prywatnej praktyki leczenia oraz nauczania. Od 1984 roku pracuje w Instytucie Ajurwedy w Albuquerque, w Nowym Meksyku.

Urmila Desai – poznała i doświadczyła kuchni ajurwedyjskiej w swojej rodzinnej wiosce Halol, w Indiach. W wieku 19 lat wyszła za mąż za Jogina Amrita Desai. Od tego momentu zaangażowała się praktykę jogi, zdrowia oraz gotowania. Inspiracja przepisami ajurwedyjskimi wypływa z jej duchowej praktyki.

Wieloletnia znajomość autorek, oparta o doświadczenie twórczego gotowania, zaowocowała powstaniem niniejszej książki.

Zielone wydawnictwo
Broszurowa ze skrzydełkami

ISBN: 978-83-658-5229-8

EAN: 9788365852298

Tytuł oryginalny: The Ayurvedic cookbook

Liczba stron: 428

Format: 165x235mm

Cena detaliczna: 59,00 zł

Komentarze nie są potwierdzone zakupem

Inni klienci sprawdzali również

7.3 / 10 (25 ocen)

2250

22,50 zł - najniższa cena 44,99 zł - cena detaliczna
Do koszyka

1999

19,99 zł - najniższa cena 39,99 zł - cena detaliczna
Do koszyka

2899

28,99 zł - najniższa cena 46,90 zł - cena detaliczna
Do koszyka

7.4 / 10 (484 ocen)

2784

27,84 zł - najniższa cena 44,90 zł - cena detaliczna
Do koszyka

3699

36,99 zł - najniższa cena 59,90 zł - cena detaliczna
Do koszyka

7.6 / 10 (2221 ocen)

4654

46,54 zł - najniższa cena 59,99 zł - cena detaliczna
Do koszyka

3999

39,99 zł - najniższa cena 59,99 zł - cena detaliczna
Do koszyka

2483

23,51 zł - najniższa cena 32,40 zł - cena detaliczna
Do koszyka

4622

43,75 zł - najniższa cena 60,30 zł - cena detaliczna
Do koszyka

8.7 / 10 (59 ocen)

3349

37,49 zł (-10%) - najniższa cena 49,99 zł (-33%) - cena detaliczna
Do koszyka