100 najlepszych przepisów tradycyjnej kuchni polskiej

Elżbieta Adamska

100 najlepszych przepisów tradycyjnej kuchni polskiej

 

Książka zawiera przepisy na proste dania kuchni polskiej, takie jak krupnik, bigos, pierogi które niezależnie od wieku i upodobań biesiadników zawsze cieszą się powodzeniem. To właśnie śledź po polsku, zrazy zawijane, buraczki i mazurki stanowią o tym, że nasza kuchnia zasługuje na uwagę. Klasyk naszej kuchni narodowej Stanisław Czarnecki pisał przed laty: tak mi się bowiem zdawało, żebyś wprzódy skosztował staropolskich potraw, w których jeżeli swojemu nie znajdziesz apetytowi ukontentowania, do dalszych i specjalniejszych cię odsyłam.

Bellona
Oprawa miękka

Wydanie: pierwsze

ISBN: 978-83-111-2999-3

Liczba stron: 144

Format: 18.4x24.1

Cena katalogowa: 24,90 zł