Przepisy z klasztornej kuchni, czyli tradycyjne przepisy dla duszy i ciała

Kmak Kazimierz Józef

Przepisy z klasztornej kuchni, czyli tradycyjne przepisy dla duszy i ciała

8.0

(1 ocena) wspólnie z

34,90

 

Ojciec Kmak - przeor klasztoru Cystersów w Szczyrzycu w Beskidzie Wyspowym zaskakuje nas bogactwem potraw codziennych i świątecznych.

Sprawdzone, zdrowe, niezawodne przepisy.
Czym wyróżnia się kuchnia klasztorna?

Po pierwsze wielką uwagę poświęca się składnikom: potrawy robione są z najwyższej jakości produktów. Jest to jedzenie proste i pożywne.

Ojciec Kmak dzieli się swoim doświadczeniem i podpowiada np. co dodać do kiszonej kapusty, co zrobić, żeby ciasto naleśnikowe było chrupiące, jak dawkować nalewkę czosnkową
Uzupełnieniem przepisów są opisy najważniejszych świąt, liczne ciekawostki i przysłowia.

Publicat
Oprawa twarda

ISBN: 978-83-245-1971-2

EAN: 9788324519712

Liczba stron: 320

Format: 170x245mm

Cena detaliczna: 34,90 zł

Komentarze nie są potwierdzone zakupem