Polska kuchnia bezglutenowa

Agata Lewandowska

Polska kuchnia bezglutenowa

29,99 zł

2099

 

Dieta bezglutenowa nie oznacza kuchni nudnej, pozbawionej smaku i wyrazistości. Owszem, wykluczenie z menu glutenu wymaga zmiany stylu życia, ale na pewno nie pozbawia radości z jedzenia i gotowania.

Chleb kukurydziany, komosa ryżowa z bakaliami i brzoskwinią, kurczak z sezamem, surówka z mandarynkami, burgery wołowe z serem pleśniowym, a na deser ciasto marchewkowe z nerkowcami i migdałami – oto niektóre z wielu propozycji na śniadania, kolacje, obiady, przekąski i desery.
Książka zawiera:
• przepisy na dania różnorodne, niedrogie, łatwe do przygotowania, a przede wszystkim smaczne, zdrowe i bezglutenowe!
• mnóstwo wskazówek i praktycznych porad,
• listę zbóż i produktów bezglutenowych,
• ciekawostki dotyczące możliwości urozmaicenia i zmodyfikowania danej potrawy,
• łatwo dostępne składniki potraw.

Smacznie, zdrowo, bezglutenowo!


Anna Lewandowska jest dietetykiem, absolwentką Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego oraz
SGGW. Jej pasją jest zdrowy styl życia. Od lat interesuje się wpływem codziennej diety na
zdrowie. Od kilku lat pracuje w warszawskiej Poradni Dietetycznej Dietosfera.

RM
Oprawa miękka

Wydanie: pierwsze

ISBN: 978-83-777-3531-2

Liczba stron: 160

Format: 165x235mm

Cena katalogowa: 29,99 zł

Cena pakietu

69,89 zł

4293

Cena pakietu

62,89 zł

3908